Mede door de energie-efficiëntie, de geluidsisolatie dus slechte akoestiek, de rust die een scheiding creëert, de gezinsdynamiek komen we er steeds meer op terug om de ruimtes weer te gaan scheiden. Het is zeker mogelijk om ruimtes in je interieur op een praktische en stijlvolle manier af te scheiden zonder grote verbouwingen.

Hier zijn enkele ideeën om dat te realiseren:

* Boekenkasten en open rekken: Plaats vrijstaande boekenkasten of open rekken tussen verschillende gedeelten van een kamer. Dit creëert een scheiding zonder dat er een muur nodig is, en biedt tevens extra opbergruimte.

* Gordijnen of roomdividers: Gebruik gordijnen of verplaatsbare kamerschermen (roomdividers) om ruimtes af te scheiden. Deze zijn flexibel en kunnen gemakkelijk worden geopend of gesloten naar behoefte.

* Planten en groene wanden: Grote kamerplanten of een reeks planten kunnen een natuurlijke scheiding vormen. Er zijn ook speciale groene wanden of plantensystemen die als scheidingswand kunnen fungeren.

* Glazen wanden en deuren: Glazen wanden of deuren met een frame kunnen ruimtes visueel scheiden terwijl ze nog steeds licht doorlaten. Dit geeft een open gevoel maar biedt toch de nodige afbakening.

* Tapijten en vloerkleden: Gebruik verschillende vloerkleden om visueel verschillende zones binnen een ruimte te definiëren. Dit is een subtiele manier om een scheiding aan te brengen zonder fysieke barrières.

* Meubels als scheiding: Plaats meubels zoals banken, tafels of dressoirs strategisch om verschillende functionele gebieden binnen een ruimte te markeren.

* Schuifdeuren of vouwdeuren: Schuifdeuren of vouwdeuren kunnen effectief zijn om een ruimte flexibel in te delen. Ze kunnen geopend worden voor een open gevoel of gesloten voor privacy en afbakening.

* Kleuren en materialen: Gebruik verschillende kleuren of materialen voor muren en vloeren in verschillende delen van een ruimte om visueel onderscheid te maken tussen de gebieden.

Door een van deze oplossingen toe te passen, kun je ruimtes op een slimme en stijlvolle manier scheiden zonder ingrijpende verbouwingen.

Kan je wel een beetje hulp gebruiken om dit in jouw thuis te realiseren? Just contact me