TYPISCHE SAMENWONEN INSPIRATIE

Valentijnsdag; Het schijnt dat er vandaag 8x zoveel meer kans is om ten huwelijk te worden gevraagd. Wow big step… maar het kan ook kleiner. Misschien gaan jullie elkaar vandaag vragen om te gaan samenwonen of willen jullie eindelijk eens een huis wat voor jullie beiden als een thuis voelt.

Maar… hoe maak je dan een thuis welke voor jullie beiden lekker voelt?!?

Vaak sleep je in de loop van de jaren enorm veel verzamelmateriaal je nest in. Dit kunnen hele praktische spullen zijn, maar ook de spullen waar een sentimentele waarde aan vast zit. De ander kan deze nog zo spuuglelijk vinden, maar jij wordt er blij van. En dan hebben we het nog niet over de gewenste stijl/sfeer die jullie in het huis willen voelen. Als deze mijlen ver uit elkaar ligt is het toch fijn om tot één geheel te komen. Er zijn hiervoor enkele stappen die jullie kunnen zetten.

*Sta ervoor open om elkaar te horen. Wat en hoe wil de andere zich in zijn/haar thuis voelen?

Maak eens los van elkaar een moodboard waarop je je persoonlijke stijl visueel kan maken. Of neem elkaar mee naar meerdere woonwinkels, om zo te kunnen zien waar de ander blij van wordt.

*Maak een lijstje met de spullen wat echte blijvertjes zijn. Het blijft geven en nemen dus gun de ander die foeilelijke stoel en geef het met liefde een mooie plek in huis. Dit is een manier om jullie huis als een thuis te laten aanvoelen. Of stel voor om de stoel opnieuw te laten stofferen of verven. Daarmee behoud je de herinneringen maar gaat deze ook feilloos in jullie gezamenlijke stijl op.

*Ga samen shoppen en neem TYPISCHROOS mee als “mediator”… Ik zeg DOEN!