Hoe kies je een kleurenpalet welke goed bij je gevoel aansluit?

 

Als ik de vraag krijg “welke kleur moet ik op deze wand doen?” dan kan ik daar geen eenduidig antwoord op geven. Mijn doel is namelijk dat jij je lekker gaat voelen in je thuis. Dat is niet met enkel 1 kleur op 1 wand. Een kleurpalet in je thuis ontstaat namelijk door verschillende aspecten.

Allereerst is het allerbelangrijkste welke kleuren sluiten bij jouw gewenste gevoel aan? Wat en hoe wil je in je thuis voelen? En laten we vooral de mogelijkheden van jouw huis vergeten. Noord en zuid zijde vragen om andere kleuren.

Dat kan over een paar jaar wel weer anders zijn omdat alles in beweging is. Denk aan alles wat nu gaande is, dan is het ook nog eens afhankelijk hoe jij er als persoon op reageert en mee om kan gaan.  Dit vraagt om een geborgen en veilig gevoel in je thuis.

Om de keuze te maken voor kleuren op de wand kijk je ook naar de materialen, structuren, meubelen, accessoires, verlichting ect. Het één ontstaat nu eenmaal door het ander. Dit maakt een totaalplaatje. Het voelt dan als 1 geheel en dat geeft rust.

 

Kleur is een essentieel onderdeel van je interieur.