Wil jij de mogelijkheden van je interieur bespreken, zodat jij zo optimaal mogelijk van je huis kan gaan genieten?

Wil je het totaalplaatje visueel krijgen van de indeling, kleuren, materialen en structuren?

Heb jij heel veel afbeeldingen verzameld waar je blij van wordt en wil je deze vertaald hebben naar je eigen interieur?

Dan ben je bij TYPISCHROOS aan het juiste adres. Samen gaan wij het ontwerpproces in. Dit proces bestaat uit een aantal fases, deze zijn voor de particuliere en zakelijke markt hetzelfde. Door deze fases kan het één niet zonder het ander ontstaan. TYPISCHROOS wil je graag goed van dienst zijn, zodat jij straks volop kan genieten in een fijn thuis.

Elke interieuradviseur heeft zijn/haar eigen manier van werken. Ik neem je even mee in mijn ontwerpproces. Zo kan jij een beter beeld vormen.

Interieurconcept – ontvang de handvatten om van je huis, je thuis te creëren

Fase 1 – Kosteloos kennismaken – 1ste afspraak

Om samen een fijn ontwerpproces in te gaan vind ik het belangrijk dat wij (ja, daar komt dé cliché) de klik hebben met elkaar. Ik wil me comfortabel voelen om mijn werk voor je te kunnen doen en ik wil dat jij je zo comfortabel voelt zodat je alle wensen vrijuit kunt vertellen. Dit is de enige manier om een thuis voor je te gaan ontwerpen.

We gaan een koffietje drinken of we ontmoeten elkaar online. Ik hoor graag meer over jouw project, aansluitend hierop vertel ik over mijn werkwijze en hoe ik je hierbij kan helpen.

Na deze kennismaking heb ik voldoende informatie om je een offerte aan te kunnen bieden.

Investering kennismaken – 1 uur – gesprek € 00,00 Reis, -km vergoeding € 0,69 per km vanaf Hengelo OV

Fase 2 – Inventarisatiegesprek / programma van wensen– 2de afspraak

Nu gaat het ontwerpproces echt van start. Jij hebt ondertussen alle afbeeldingen, waar je blij van wordt voor mij verzameld. Ik ga je “interviewen” en hoor al je wensen en verwachtingen. Mijn “voelsprieten” staan op scherp, ik lees tussen de regels door en hoor zo of de uitgesproken wens ook wel echt hetgeen is wat je wilt voelen in je thuis. Producten die behouden blijven worden gemeten en daar waar nodig wordt de ruimte gemeten. Hopelijk is er een plattegrond beschikbaar zodat wij nog vlotter kunnen werken. Met deze input duik ik het creatieve proces in.

Investering inventarisatie – raming 2 a 3 uur – gesprek € 225,- Inclusief reis, -km vergoeding.

Fase 3 – Het ontwerp – in een notendopje

Allereerst wordt je stijl bepaald. Dit wordt vertaald op het visualisatiebord. Hierop zie je in één oogopslag de beoogde sfeer. Op het totaalplan worden de adviezen inzichtelijk.

Wat mag je ontvangen als jouw ontwerp wordt opgeleverd?

Een kleurplan met kleurenkaart en kleurnummers voor verf voor muren, kozijnen, plafond etc.

   •  

Een behang / muurbekleding advies

   •  

Een voorstel voor raamdecoratie.

   •  

Een meubelplan (plan met opstelling van de meubelen; zowel oude meubelen of nieuwe meubelen)

   •  

Een lichtplan (plan met juiste plaatsing verlichtingspunten in de ruimte + advies soort lamp)

Dit wordt gevisualiseerd in een:

* visualisatiebord

* 2D plattegrond. Top aanzicht in schetsvorm

* 3D zijaanzicht schetsen. Aangevuld met afbeeldingen en tekst

Investering € 575,00 per ruimte/functie. Eén ruimte is gebaseerd op een functie. Denk hierbij aan de keuken, eetkamer, woonkamer, werkkamer, slaapkamer, zolder, chillhoek, gamecorner of de ‘ik doe nu even helemaal niks ruimte’.

Fase 4 – de presentatie van het ontwerp – 3de afspraak

Persoonlijke oplevering. Presentatie en toelichting van het ontwerp. Gelegenheid tot stellen van vragen. Eventuele laatste input zal worden verwerkt in het ontwerp.

Het ontwerp ontvang je op A1 formaat en digitaal zodat je het altijd bij je hebt.

Je hebt nu een duidelijk plan, dus geen keuzestress, geen twijfel, geen miskopen, tijd over en alleen maar genieten om met je nieuwe interieur bezig te gaan. Nu nemen de uitvoerende partijen het stokje over. Je bent altijd vrij om je eigen keuzes te maken.

Ik verheug mij nu al op onze kennismaking! Let’s contact…

Aansluitend kan ik je al wel kan vertellen, dat ik niet mijn ideeën wil doordrukken. Ik wil je inspireren en aan het denken zetten. Als er meerdere mogelijkheden zijn wil ik deze graag allemaal met je doorspreken. Daarna weet ik zeker dat jij de juiste keuze gaat maken en niet achteraf denkt “had ik dat maar eerder geweten” Mijn doel is om een interieur te ontwerpen welke écht bij je past. En… ik ga voor de reactie “dat had ik zelf niet kunnen bedenken” 😉

Wat ook niet geheel onbelangrijk is om te vermelden; er is een bewuste keuze gemaakt om geen producten te verkopen. Dit betekent dat ik onafhankelijk kan werken. Dit geeft de vrijheid om alleen producten te adviseren welke aansluiten bij jouw ontwerp. Het zal de kwaliteit van mijn werken voor je beïnvloeden. Ik ga voor 100% inzet. En “zo heurt zich dat”

De geadviseerde producten en meubelen worden visueel gemaakt door middel van afbeeldingen en aanvullende teksten. Indien jij mij hiervoor de opdracht geeft, zal ik een voorselectie maken en de stalen meenemen bij de presentatie. Het eventuele maatwerk zal door een interieurbouwer worden uitgewerkt naar een bouwtechnisch plan.

Je kan mij naderhand opnieuw inschakelen om hierbij over je schouders mee te kijken of om mij uit te nodigen mee te gaan naar jouw favoriete winkels. Ik zal je ondersteunen bij het zoeken naar de juiste. Wat je niet van mij kan verwachten is dat ik je adviseer in iets waar ik niet achter sta. Je krijgt altijd mijn eerlijke mening. En ook dat heurt zich zo 😉

TYPISCHROOS hanteert een uurtarief van € 75,- Dit is inclusief “heel veel aandacht” en 21% btw, exclusief reistijd en kilometervergoeding van € 0,69 p/km vanaf Hengelo OV

Wat mij betreft plannen we onze afspraken in het weekend. Wel zo makkelijk, toch?!

Geef mij carte blanche dan kan jij de komende jaren écht gaan genieten in je thuis.