Totaal ontwerp Tuindorp Hengelo

Deze opdrachtgevers namen contact op met mij om mee te denken bij hun verbouwing van een jaren 30 woning in Tuindorp. Het was nogal een rigoureuze verbouwing met veel bouwtechnische aspecten. Hiervoor schakelde ik mijn collega Sophie van SOOPH Samen bekeken we de mogelijkheden van de woning. Hieruit stroomde 1 goed doordacht plan.

De keuken was zo ingedeeld dat het enorm klein voelde en niet efficiënt gebruikt kon worden. waardoor deze heel klein voelde. Met de nieuwe indeling hebben we zeeën van ruimtes gecreëerd.

De kille donkere opkamer werd omgetoverd tot een aangename leeshoek. De deur naar de opkamer werd vervangen voor een fantastische brede houten trap. Deze trap loopt door in de zithoek. Hierdoor worden de ruimtes met elkaar verbonden.

De trap naar boven werd verplaats naar de andere kant, hieronder kan je alsnog gebruik blijven maken van de opbergruimte in de kelder. De voordeur hebben we dicht gemaakt waardoor er meer mogelijkheden zijn ontstaan om de relatief kleine ruimte optimaal te gaan gebruiken.

Boven werd de badkamer rigoureus aangepakt. Rekening houdend met het schuine dak, welke nog wel voor een uitdaging zorgde. Maar oh my wat mag het eindresultaat er zijn.

Alles is met zoveel zorg en heel veel aandacht ontstaan. Als hier de tijd voor wordt genomen dan ontstaan een fantastisch eindresultaat.

Het eindresultaat is een heerlijk rustgevend thuis.

Situatie voor verbouwing