Onlangs kwam de aanvraag binnen om mee te denken met de mogelijkheden bij een woning waarvan de inrichting als 20 jaar niet is verandert.

De opdrachtgever gaf zelf aan dat het tussen wandje bij de keuken naar de woonkamer eruit mag. Dat bracht veel mogelijkheden. Het 1ste idee wat in mij opkwam was, een meubelstuk van links naar rechts over de volledige lengte. Persoonlijk ben ik voorstander om een keuken als een meubelstuk te zien. Tegenwoordig zijn er zoveel mooie materialen verkrijgbaar dat de keuze voor een meubelstuk in deze trant reuze is.

Bij het 1ste ontwerp hebben we op 1 hoogte gewerkt. Dat betekent dus een werkblad hoogte van 95 cm. Maar de wens om het tevens als een zitelement te gebruiken bracht een volgend ontwerp tot stand. De 1ste keuze voor het materiaal was vrij “standaard’ geen wit met zwart werkblad hoor, dat is geen basis te noemen. Maar wel in standaard materialen, lees; notenhout/wengé hout front met beton look werkblad. Tijdens de voorselectie kwam ik het materiaal FENIX tegen. Dit sluit perfect aan bij de wensen van de opdrachtgever. Het huis moet rust uitstralen, goede basismaterialen, met af en toe een gek kleurrijk accent.