In één van de meest idyllische wijken van Hengelo hebben deze opdrachtgevers een huis gekocht. Deze is nogal gedateerd en te klein om met het grote gezin te gaan wonen. Om dit op te lossen wordt het bestaande deel groots verbouwd en de extra ruimte voor de keuken, bad, -slaapkamer wordt gecreëerd door naar beneden te bouwen. Dus de keuken komt in de “kelder”.

De gewenste stijl welke aansluit bij de levensstijl is rust, intiem, helder, ruimte en een beetje boel gekkigheid 😉 Dus niet het standaard gebeuren. Nou hier kan ik mij wel in vinden.

Allereerst wordt de living aangepakt. Hier komt een trapkast welke gelijk oploopt met de houten trap. De eettafel is om te knutselen en co. Door een haard middenin de ruimte te plaatsen worden de ruimtes gescheiden zodat je elkaar niet full time op de lip hoeft te zitten. Je af en toe terug trekken met een boek is geen overbodige luxe in een gezin met 5 gezinsleden.

In het oude deel van de woning komen boven de slaapkamers en de badkamer voor de kindjes. Het deel waar de keuken komt wordt dus later erbij aangebouwd.

In de keuken wordt een geheel andere sfeer neergezet. Hier wordt het gezellig, lekker chaotisch, geleefd en in een warme sfeer. Door gebruik te maken van materialen als brons en geleefd hout hebben we direct de goede sfeer te pakken. Door gebruik te maken van industriële raampartijen met authentiek draadglas haal je ook het stoer authentieke sfeertje van het huis omhoog.

Ze hebben een geweldige werktekening van de oude woning op de kop getikt. Deze wordt voluit op de wand getoond. Hiermee breng je de ziel van de woning terug in het nieuwe deel.

De ouder slaapkamer en badkamer gaat boven de nieuwe keuken geplaatst worden. De sfeer die we voor deze ruimte hebben gekozen is ZEN in een oase van serene rust. Zo komen de jonge ouders volledig tot rust als de kroost eindelijk allemaal onder de wol ligt en kan men gaan genieten van een heerlijke ruimte.