Voorkom kapitaalvernietiging

Verhuizen of verbouwen? Deze opdrachtgever heeft de keuze gemaakt om te blijven maar dan nog één goede restyling waardoor de woning weer volledig aansluit bij zijn huidige levensstijl. TYPISCHROOS werd bij deze opdrachtgever uitgenodigd om mee te denken met een goede laatste restyling. Er zijn een aantal aspecten welke behouden blijven, om kapitaalvernietiging te voorkomen. Als iets nog goed is kan je het misschien in een nieuw jasje steken waardoor je er weer opnieuw blij van wordt.

De huidige tegelvloer, keuken en kastenwand blijven behouden. Deze vormen dus tevens het uitgangspunt bij het ontwerp. Ondanks dat deze vloer behoorlijk bepalend is, kan je deze niet negeren. Dus als deze niet meegaat in het ontwerp dan wordt het juist een storend element.

Aan de voorkant zit een ruimte welke nu niet optimaal gebruikt wordt maar wat een enorme fijne plek kan worden. Deze zal worden omgetoverd tot een leeshoek en een heerlijke plek om een koffietje te drinken of in gezelschap een goed gesprek met een fijn wijntje.

De woonkamer heeft al een grote schuifpui waardoor er veel licht naar binnenkant komen. De haard heeft nu een schouw waar men wel klaar mee is. Deze zal worden verwijderd. Door het wandje door te trekken naar de raampartij ontstaat er een mooi strak geheel. tevens kan de tv hierop worden bevestigd en alle kabels kunnen mooi weg gewerkt worden. In de zithoek staat een mooie houten kast. Met enkele aanpassingen kan deze weer jaren meedoen.

De keuken blijft en wordt in de toekomst nog meer gebruikt omdat de tafel in de andere ruimte, welke nauwelijks werd gebruikt komt te vervallen.

 

Dit is de situatie voordat TYPISCHROOS werd ingeschakeld