In Bentelo wordt een geweldige woning gebouwd. De opdrachtgever bouwt de woning voornamelijk zelf. Hun eigen inbreng zie je overal in terug. Ze gaan vooral voor hetgeen wat ze zelf aanspreekt en niet wat zo “hoort”. Daar word ik wel blij van, hierdoor kon ik ook los gaan om de mogelijkheden te laten zien.

Allereerst hebben we 3 verschillende opties besproken voor de opstelling van de keuken. Ze dacht dat ze fan is van de industriële stijl. Maar gaande weg het ontwerpproces ontdekte ik dat ze dat heel mooi vindt bij iemand anders in huis. Maar het wordt te onrustig in haar eigen huis.

Tijdens de 2de afspraak is het visualisatiebord besproken. Ik kan wel zeggen dat deze heel enthousiast ontvangen is. De beoogde stijl sluit feilloos aan bij de verwachtingen. Nadat we alle mogelijkheden voor de keuken voorbij hebben laten komen, volgde de volgende stap in het ontwerpproces. De keuken werd definitief gemaakt. Aansluitend is de indeling van het zitgedeelte ontworpen. Om de ruimte niet af te blokken met een lange bank tussen de ruimtes in, is er gekozen voor een bank met een chaise lounge. Hij mag graag languit, maar zij zit het liefst recht op de bank. Op deze manier kunnen ze toch lekker samen bankhangen op 1 bank. De geadviseerde basiskleur is diep blauw/grijs. De wens was in 1ste instantie om groen als basiskleur te gebruiken. Maar door de grote raampartijen komt het groen van buiten al voldoende binnen. Door binnen voldoende planten terug te laten komen breng je het mooi in balans. De combinatie van warme materialen met de ruw gestorte wanden en betonnen vloer brengt het weer in balans.

Het totaalplaatje brengt een moderne woning welke rust uitstraalt en genegenheid geeft.

Het is letterlijk en figuurlijk een VT Wonen waardige woning geworden. Met trots staan ze in het februari nummer.