Zomer in huis

Oooh wat wilden we graag de zomer, ja en nog hoor. Eindelijk lekker veel buiten en veel vitamine D opnemen. Maar met deze temperaturen, lees hitterecord gisteren verbroken dan ben je toch weer liever binnenshuis voor enige verkoeling.

Nu doet het strand mij sowieso aan de zomer denken. Hoe vertaal je een “strandhuis”, waar jij je kan opladen naar je interieur.

De kleuren zijn natuurlijk, blauw (van de lucht) maar mogen of course ook de oude pastellen zijn en zacht crème (van het zand), het geleefde hout en materialen (verweerd door de zilte zee en de overdaad aan zonlicht) of het rotan als natuurlijk product. En voor de fischining touch het riet uit de duinen. Nou matchen maar en als dit geen lekker zomer gevoel oproept…

Rotan en riet roept hetzelfde gevoel op, maar het zijn twee verschillende materialen. “Rotan is een harde soort liaan dat groeit in tropische regenwouden. Riet is een waterplant en in principe niet geschikt om meubels van te maken. In tegenstelling tot rotan en riet, is bamboe hol van binnen en daarom een stuk lichter.“ Zo is dat verschil ook even duidelijk. 

Nog ff deze tip: Door de verweerde kleuren en materialen hangt het tegen industrieel aan. Door niet te donkere kleuren en de koude materialen te gebruiken blend het weer meer in een ultiem strandgevoel. Laat je inspireren door de afbeeldingen en vertaal het naar je eigen interieur.

Ventilator aan en genieten maar!