Een veelgestelde vraag is hoe de lampen boven een eettafel worden gehangen.

Dit is afhankelijk van verschillende aspecten. Heb je een ronde of een rechte tafel, hoe groot is deze tafel en wat verwacht je van de verlichting boven je tafel. Daarmee bedoel ik nog niet eens dat het goed licht moet zijn om bij te lezen, werken en dineren. Maar welke sfeer wil je bijvoorbeeld creëren, rust of intieme. Van welke materiaal zijn de lampen, wil je dat het een effect op de muur geeft als de lamp aan is, of vind je dat juist te onrustig.

Hierna komt de vraag hoeveel lampen kunnen er worden opgehangen.

Ik heb als stelregel, je hangt van 1 type lamp op verschillende hoogtes en als je verschillende modellen lampen hebt, dan hang je ze weer op 1 lijn boven de tafel. Een basishoogte om aan te houden is dat de lampen een 75 tot 80 cm boven de tafel hangen. Maar ook dit is weer afhankelijk van het type lamp. Heb je een opengewerkte lamp of is het een dichte lampenkap.

Daarnaast kan je nog kiezen in verschillende materialen en verschillende modellen. Zorg dan dat de materialen en de kleuren in balans zijn.

Dus het is tegenwoordig niet meer maar 1 of 2 lampen ophangen. Je hebt zoveel mogelijkheden dat je kan kiezen wat echt bij jouw stijl past.

Kan jij wel wat advies gebruiken? Just contact me

Foto’s zijn inspiratiefoto’s van Pinterest