Hoe kan je een bank personaliseren zodat deze aansluit bij je persoonlijke levensstijl?

Thuis is de meest belangrijke plaats in ons leven. Hier kan je jezelf zijn en weer opladen naar een intensieve dag. Een thuis bevordert onze fysieke en mentale gezondheid.

Maar hoe personaliseer je dan je huis. Een belangrijk aspect vind ik wel dat het aansluit hoe jij een leefruimte wilt gebruiken. Laten we de bank als voorbeeld nemen.

 

Stel je hebt een huishouden met meerdere personen en dat in verschillende leeftijdscategorieën en jullie zijn dol op de passieve zit. Dan is het zo dat iedereen de bank op zijn eigen manier wil gebruiken. De één kijkt tv, de ander leest een boek, je voert samen gesprek of je bent graag aan het gamen op de bank. Als je tijdens deze momenten wel dicht bij elkaar wilt blijven maar ook je eigen plekje wilt hebben, kan je kiezen voor een modulaire bank. Dit zijn losse elementen welke gewoon naast elkaar geplaatst kunnen worden, afgewisseld met bijvoorbeeld een tafel ertussen. Maar als je de ruimte hebt dan kan je deze op een speelse manier in de ruimte plaatsen. Dus de rugleuning middenin en een zitelement aan weerszijden. Dit kan je afwisselen met delen zonder rugleuning of aanleuning waardoor er een soort van hocker tussen komt te staan. Of je plaats een extra armleuning ertussen. Hiermee creëer je weer een intiem hoekje. Het leefgedeelte wordt dan echt optimaal gebruikt en voor meerdere personen tegelijk.

 

 

 

Foto credits: Pinterest