Wil jij jouw huis vlot en voor de beste prijs verkopen?

Vastgoedstyling is onmisbaar bij de optimale presentatie van jouw huis. Met deze GRATIS tips kan je een start maken. Maar uiteraard vraagt elke woning om een eigen aanpak. Hier kan je het beste vastgoedstylist TYPISCHROOS bij betrekken. TYPISCHROOS ruikt kijkt en voelt wat de potentiële bewoners ook ervaren. Daarbij zie jezelf vaak niet meer wat een ander wel ziet. Je hebt waarschijnlijk jaren met veel plezier in je thuis gewoond. Maar nu deze in de verkoop gaat moet jouw huis aantrekkelijk worden voor een zo’n breed mogelijk doelgroep. TYPISCHROOS helpt je om van  je thuis jouw huis te maken. Maar voordat je contact opneemt kan je alvast deze GRATIS tips toe passen.

Het begint bij jou als huiseigenaar!

TYPISCHROOS is als vastgoedstylist niet de enige die invloed heeft op de verkoop van jouw huis. Het begint bij jou als eigenaar! Zonder dat jij je er bewust van bent, heb jij een enorme invloed op een snelle verkoop. Je hebt er jaren met heel veel plezier gewoond en hebt lief-en-leed gedeeld. Als geen ander kan jij vertellen waarom je destijds verliefd bent geworden op dit huis. Gebruik deze ervaring en zorg dat de potentiële koper net zo verliefd wordt. Maak bijvoorbeeld een korte video waarin je vertelt hoe fijn je in dit huis hebt gewoond. Of organiseer regelmatig een Open Huis. Veel huiseigenaren zijn nog emotioneel verbonden met hun huis, kunnen het nog niet loslaten en vinden het moeilijk om het huis te verkopen. De eerste fase van loslaten is het inpakken van die spullen die je niet meer gebruikt. Dit creëert direct ruimte en het scheelt tijd tijdens het verhuizen. Een win-win situatie!

Als jij echt klaar bent om het huis te verkopen, zie je dat terug in de presentatie. De uitstraling en inrichting passen bij het huis en jij hebt het volledig losgelaten. Het huis is klaar om snel verkocht te worden!

GRATIS BASIS TIPS

BINNEN:
Opruimen, de potentiële bewoners worden niet afgeleid door de rommel en alles wat je nu inpakt en gaat opruimen hoef je niet meer te doen als het huis is verkocht.
Schoonmaken
Geurvrij, zorg dat er geen geurtjes zijn ook geen chemische geurtje. Niet iedereen vindt dit prettig ruiken. Gooi de ramen flink open voor een bezichtiging.
Stofvrij
Vlekkeloze spiegels
Glimmende tegels
Schone en frisse keuken en badkamer, deze ruimtes zijn doorslaggevend of de verkoop wel of niet door gaat. Als deze ruimtes dan gedateerd zijn zorg dan in ieder geval dat ze schoon en fris zijn.
Gelapte ramen, dit vergroot de ruimte
Vloerruimte leeg, dit vergroot het woonoppervlakte

BUITEN:
Onkruid vrij
Geen groene aanslag
Gras gemaaid
Bomen en struiken strak gesnoeid, vooral de bomen die het daglicht naar binnen tegen houden

De hotel look

Bij een bezichtiging in jouw te verkopen huis is de slaapkamer één van de persoonlijke ruimtes waar men niet zo makkelijk binnen stapt. Als je dan ook nog eens de “sporen” van de huidige bewoners ziet en je mag een blik werpen op het beslapen bed dan kan jij je misschien wel voorstellen dat je deze ruimte liever niet goed gaat bekijken als potentiële bewoners. Dit is een gemiste kans.

Elke extra goede sfeervol ingerichte ruimte, levert je meer kans op een goede verkoop.

Maak de slaapkamer drempelverlagend door het de zogenaamde hotel look te geven.

Bedenk hoe jij een hotelkamer wil aantreffen als je een heerlijke overnachting hebt geboekt. Geef een goede voelbare sfeer in de slaapkamer. Maak deze ruimte aangenaam door met onder andere een mooie sprei, helder fris beddengoed, extra kussens en sfeervolle verlichting te werken. Hierdoor voelt men zich minder geblokkeerd om deze ruimte te bekijken.

TYPISCHROOS
Average rating:  
 0 reviews