Een vloerkleed is over het algemeen van meerwaarde in je interieur.

De reden dat je een vloerkleed wilt aanschaffen kan nogal verschillen. Is het voor de warmte (letterlijk en figuurlijk) wil je gewoon een statement maken, wil je intimiteit creëren, of ga je voor minder akoestiek in huis. Dit kan namelijk verminderd worden door het plaatsen van een vloerkleed doordat dit de geluiden gedeeltelijk absorbeert of dempt. Hoe dikker het vloerkleed, hoe meer effect het heeft. Hoogpolige vloerkleden zijn dus uiterst geschikt voor geluidsdemping en zijn naast zacht voor de voeten dus ook zacht voor de oren! Als je dit weet kan je het materiaal gaan uitkiezen.

En dan moet je een keuze maken welke maat het vloerkleed gaat worden. Het kiezen van de juist maat is een vaak gehoord probleem. Want waar ga je op letten. Voor wat de maat betreft kan een vloerkleed bijvoorbeeld alle losse elementen met elkaar verbinden. Dan moeten ze er wel op staan. De bank staat dan minimaal met de poten erop. Het mooiste is echter dat het een stukje onder de bank staat, en aan de zijkant van de bank uitsteekt. Als je de poten van de bank op het kleed zet, zorg er dan ook voor dat bv de fauteuils er ook op staan.

Pas op dat het kleed niet te klein is. Dan gaat het een storend element worden en geeft het niet meer de meerwaarde. Meerdere kleine kleden zorgen wel weer voor hetzelfde effect dan 1 groot vloerkleed. Maar kies het zorgvuldig bij elkaar uit, als je je interieur ook nog rust wilt laten uitstralen.

Vind je het lastig om de maat visueel te krijgen? Leg dan eerst iets van papier (bv kranten) op de grond in de maten van het beoogde vloerkleed.

Kan je hierbij wel een beetje hulp gebruiken? Just contact me

Ideeën voor een vloerkleed