Daglicht geeft rust, ontspanning, bevordert de productiviteit, het beïnvloedt onze gezondheid en stemming. De mens is niet gemaakt om altijd binnen te leven, maar dat heeft zich voor een deel wel zo gevormd.

“Wij mensen hebben onze dagelijkse portie daglicht nodig, en het liefst zo veel mogelijk. Van daglicht weten we dat het onze gezondheid en onze stemming positief beïnvloedt. Daglicht geeft rust en ontspanning, bevordert onze productiviteit en ons gevoel van veiligheid en tevredenheid”

In het interieur kan je hier op verschillende manieren rekening mee houden. Denk bijvoorbeeld aan raambekleding. Bij het raam komt het daglicht veelal via de bovenkant naar binnen. Onderaan is de begroeiing en bebouwing. Bovenin zit alle ruimte om het licht binnen te laten komen. Je zou denken dat dit ook de reden is dat veelal wordt gekozen voor een plissé gordijn 😉 De bewuste reden is vaak de kwestie privacy.

Het gebruik van licht kleuren in huis zorgt ook voor meer lichtreflectie. Donkere kleuren absorberen het licht terwijl juist de witte/lichte kleuren het licht weerkaatsen.

Als je de luxe hebt om te kiezen voor een lichtstraat in natuurlijk echt fantastisch. Zoals gezegd komt het leven van boven en krijgt het licht bij een lichtstraat de volle ruimte om naar binnen te stralen.